18 Mayıs 2016 Çarşamba

Sumaklı limonata tarifi

Sumaklı limonata tarifi Klasik limonataya farklı bir lezzet katmak istiyorsanız işte size harika bir limonata tarifi. Malzemeler: 4 adet limonun suyu 800 ml. soğuk su Sumak ekşisi için: 25 gram tane sumak 1 su bardağı sıcak su Şeker şurubu için: 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıcak su Yapılışı: - Sumak ekşisi için sumak tanelerini kapaklı bir tencereye koyun. - Üzerine bir su bardağı kaynar suyu ekleyin ve tencerenin kapağı kapalı olarak oda ısısına gelene kadar bekletin. - Şeker şurubu için toz şeker ve sıcak suyu bir sos tenceresine alıp, kısık ateşte arada karıştırarak şekeri tamamen eritin. Bir kenarda soğumaya bırakın. - Limonatayı servis edeceğiniz sürahiye sumak suyunu bir süzgeç yardımıyla süzün. Taneleri almayın. - Şeker şurubunu, dört adet limonun suyunu ve soğuk suyu ekleyin ve karıştırın. - Limonatanız hazır. Dilerseniz biraz daha soğuması için dolapta bekletebilir, ardından sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder